Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

A RoboLabor szakkör 2017. szeptemberében tartotta első foglalkozását, akkor még egy helyszínnel. Azóta a helyszínek száma 4-re bővült, és összesen 8 csoportban tartjuk a foglalkozásokat. 
A koronavírus okozta tantermen kívüli foglalkozások újak voltak nekünk is, de jól vettük az akadályokat, összesen 4 csoportban továbbra is tartjuk a foglalkozásokat online, Discord és Classroom segítségével. 
Fő profilunk STEM pályaorientáció, mérnöki-műszaki lehetőségek bővítése a gyerekek számára. Főleg általános iskolás gyereknek tartunk robotika szakköröket és táborokat, nagyszabású rendezvényeken Ifjú Mérnökök Játszótere programokat rendezünk és robotversenyeket szervezünk LEGO EV3 robotokhoz. Kifejezetten fejlesztésre a saját tematika alapján vezetett szakkörök és idén nyártól a táborok szolgálnak. A szakkörök heti rendszerességűek, kiscsoportosak. Itt hiányszakmák alapjait tanulják, 2-3 fős csoportokban az együttműködést, együtt gondolkodást gyakorolják és speciális alkotó feladatokat kapnak.
A RoboLabor 2019-ben felkerült az Edison 100-as listára, ahol olyan kezdeményezések vannak, amelyek ma Magyarországon innovatív, izgalmas módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket az iskolai kereteken túl.


 

A csapat tagjai:

 

Kurucz Balázs alapító, foglalkozásvezető


Matematika-technika szakos diplomával rendezvényszervezéssel foglalkozom. Apaként pedig 4 évadon keresztül kísértem végig a Fazekas RoboTeam-et. Több felkészítő táborban vett rész az FRT számára. A több nemzetközi verseny közül a washingtoni FGC a legsikeresebb, amit a Fazekas RoboTeam nyert meg.

 

Hortobágyi Katalin foglalkozásvezető

Mérnökinformatikus hallgató vagyok és három éve tanítok Lego EV3 robot programozást. Korábban is számos területen foglalkoztam gyerekekkel, nyári táborokban voltam mentor és oktató, szakköröket és korrepetációkat tartottam.  

 

Fabó Norbert foglalkozásvezető


 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Molekuláris BIonikai Mérnök szakának hallgatója vagyok. Régebben sokat kézműveskedtem és sokat játszottam LEGO-val. A programozással csak pár éve ismerkedtem meg, de azóta a hobbimmá is vált, annyira megtetszett.

 

Kurucz Márton, technikai segítő, rendezvénymoderátor

Fiatal kora ellenére a RoboLabor technikai segítője. Általános és középiskolás korában nagyon sok robotversenyen indult. Volt olyan időszak, mikor kéthetente hétvégére, verseny vagy edzőtábor jutott, mint a profi sportolóknak. Az évek alatt négyszer indult a Fazekas RoboTeam tagjaként FLL versenyen, ebből kétszer jutottak nemzetközi fordulóba. A legnagyobb sikert azonban nem LEGO robottal érték el, ez washingtoni FGC  - F.T.R.S.T. Global Challenge - verseny volt, amit megnyertek a 163 csapatos mezőnyben.

 

Közösségi média: